روش هایی برای افزایش مهارت درس خواندن از آزمون آنلاین

مقالات

روش هایی برای افزایش مهارت درس خواندن از آزمون آنلاین

اگر به درس خواندن علاقه داری، روش های مطالعه صحیح را یاد بگیر.

آیا تا به حال به این فکر کرده ای که برای درس خواندن، به غیر از کتاب های درسی ات به چه چیزهایی نیاز داری؟

شخصی که به مطالعه علاقه دارد، تقریبا می تواند با روال ثابتی در هر روز ساعاتی را به مرور درس هایی که برای قبولی در کنکور لازم است، صرف کند. هم چنین در دانشگاه به راحتی می تواند میزان مطالعه خود را نسبت به دوران دبیرستان افزایش دهد، پس اگر می بینی که به میزان لازم برای درس خواندن اشتیاق و علاقه نداری، باید هر چه زودتر دلیل آن را پیدا کنی؛ چون در اینده به این مهارت بسیار احتیاج خواهی داشت. شاید برایت جالب باشد، کسانی که توانسته اند رتبه های برتر را در کنکور های سال گذشته کسب کنند، چگونه و با چه تکنیکی ساعت های طولانی را به مطالعه اختصاص داده اند؟ شاید فکر کنی که حتما آنها عاشق درس خواندن بوده اند و یا تمام تفریحات و جنبه های دیگر زندگی خود را به حداقل رسانده اند تا بتوانند به برنامه ریزی درسی خود عمل کنند، ولی حقیقت این است که آنها مهارت صحیح خواندن را آموخته اند و هر درسی را با تکنیک مخصوص به خودش مطالعه کرده اند. مهارت مطالعه صحیح، با تمرین و تکرار به دست می آید و تو به راحتی می توانی بفهمی که هر درس را چگونه بخوانی تا بهتر یاد بگیری. برای مثال:

پژمان شهبازی، رتبه یک گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی آزمون سراسری سال 94 در مورد نحوه درس خواندن خود می گوید:

برای یادگیری و مطالعه ریاضی، تست زدن روش مناسبی می باشد، از این طریق می توان راه های مختلف پاسخگویی را پیدا کرد و از میان آنها کوتاه ترین روش را انتخاب کرد. در اکثر مواقع از موارد مشخصی سؤال طرح می‌شود؛ یعنی یک نشانه‌هایی در سؤال هست که می‌شود از آنها برای پیدا کردن راه حل استفاده نمود. برای پیدا کردن نشانه‌ها هم باید زیاد تست زد و مساله‌های بسیاری را حل کرد. در بسیاری از اوقات نیز، سؤالات کنکور به سؤال‌های کتاب شباهت دارد، پس استفاده از روش تست زنی می تواند راهی مفید برای فهمیدن درس ریاضی باشد.»

البته باید بگوییم که شیوه ی درس خواندن برای دروس مختلف متفاوت می باشد؛ زیرا تحت تاثیر مواردی مثل میزان دشواری و پیچیدگی، تخصصی بودن و تئوری یا تحلیلی بودن نوع درس می باشد؛ پس به میزان تفاوتی از تمرکز برای یادگیری احتیاج دارد. حتما شنیده ای که بسیاری از دانش آموزان می گویند درس ریاضی سخت است، ولی مثلا در مورد ادبیات چنین نظری ندارند. علت این است که برای مطالعه ریاضی باید از تکنیک های ویژه خودش استفاده کرد. به طور کلی روش خواندن درس های تئوری با درس های تحلیلی و حل کردنی فرق دارد و تو باید این تفاوت را بدانی و یاد بگیری که هر درس را چگونه بخوانی.
پیشنهاداتی برای افزایش مهارت مطالعه و درس خواندن

دوست خوبم، سعی کن که درس ها را با صدای بلند نخوانی و با حرکات چشمت خطوط را دنبال کنی، به این روش تمرکز بیشتری خواهی داشت و انرژی کمتری نیز صرف می کنی، سرعت مطالعه نیز افزایش می یابد.
وقتی می خواهی یک پاراگراف را بخوانی، نگاهی سریع و کلی به آن بینداز. سعی کن که مطالب را جمله به جمله بخوانی و به ذهن بسپاری نه کلمه به کلمه. تو برای قبولی در کنکور نیاز به مدیریت زمان خود داری و اگر بتوانی در یک نگاه مفهوم یک پاراگراف را درک کنی، سرعت درس خواندن خودت را افزایش داده ای.
اگر احساس می کنی آنچه را که می خوانی به راحتی متوجه نمی شوی، می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. اولین دلیل عدم تمرکز است. تو باید در ابتدا نسبت به موضوع درسی که می خواهی مطالعه کنی، آموزش دیده باشی تا بتوانی آن را درک کنی؛ پس سعی کن در کلاس های مدرسه و کلاس های کنکور مطالب را یاد بگیری تا زمانی که می خواهی مطالعه کنی، زمینه ی قبلی داشته باشی. معمولا این حالت زمانی ایجاد می شود که موضوعات درسی برای ما جدید باشند. هر چیز ناشناخته ای سخت و پیچیده به نظر می رسد.
یادگیری تکنیک های تند خوانی باعث می شود که بتوانی سرعت خواندن مطالب را با میزان دشواری و تخصصی بودن آنها هماهنگ کنی.

معجزه مرور سطحی در افزایش سرعت درس خواندن

یک روش جالب این است که از مرور سطحی مطالب شروع کنی. مرور سطحی یا اصطلاحا مطالعه روزنامه وار مطالب باعث می شود تا با موضوع درس آشنایی پیدا کنی و ذهنت کنجکاو شود. می توانی در ابتدا سرفصل های کتاب را ببینی و یا عناوین پاراگراف های هر فصل را بخوانی تا بفهمی که این فصل در مورد چه موضوعی است. مرور سطحی یکی از روش های افزایش تمرکز و انگیزه و کنجکاوی برای مطالعه مطالب جدید و درس خواندن می باشد. به یاد داشته باش که در کوتاه ترین زمان، بیشترین مطلب را یاد بگیری؛ بنابراین پس از انجام مرور سطحی موضوع اصلی آن فصل را متوجه می شوی و در موقع درس خواندن می توانی تشخیص دهی که کدام جمله مهم است و زیر نکات مهم خط بکشی، اگر این مرور را انجام نمی دادی به علت اینکه موضوع برایت نا آشنا بود، احساس می کردی تمامی جملات کلیدی و مهم هستند و پیچیده به نظر امدن انها موجب کاهش سرعت مطالعه و سردرگمی ات می شد.
یکی از روش های مرور سطحی در هنگام درس خواندن، این است که بتوانی از یک پاراگراف کلمات کلیدی را استخراج کنی، کلمات به دلیل مختصر بودن قابلیت ماندگاری بیشتری در حافظه دارند. هر زمان که مجدد با آن کلمه مواجه شدی، سعی کن که مفهوم و معنای آن را در حد چند جمله توصیف کنید.
برای دروس تئوری لازم است که جزییات موضوع مربوط به هر پاراگراف را تشخیص بدهی، معمولا این جزییات در سوالات به صورت جاهای خالی و یا سوالات تستی استفاده می شود. توجه به این جزییات نشان دهنده ی دقت تو در درس خواندن است.
وقتی یک مبحث درسی را می خوانی، آن را تحلیل کن و به مطالب مشابهی که قبلا خوانده ای، ارتباط بده؛ به این صورت با ایجاد ارتباطات مفهومی، مطالب بیشتر در ذهنت باقی خواهند ماند.

اگر در حال خواندن درس زبان هستی و با کلمه ای مواجه می شوی که برایت آشناست ولی معنای دقیق ان را به یاد نمی آوری، همان لحظه از طریق یک فرهنگ لغت معنا و یا مترادف های آن را پیدا کن. معمولا در این شرایط امکان فراموش کردن مجدد آن کلمه به میزان بسیار زیادی کاهش می یابد. حتی می توانی آن را بر روی برگه کوچکی بنویسی و همیشه همراه داشته باشی تا در طول روز مرور کنی. این روش برای مرور فرمول های دروسی مثل ریاضی، فیزیک و شیمی نیز بسیار کاربردی است و وقتی که با سوالات، تمرین ها و تست ها مواجه می شوی، می توانی راحت تر تشخیص دهی که اکنون باید از کدام فرمول استفاده کرد.

 

آزمون آنلاین برترین سایت ارائه آزمون در ایران

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مقالات
چگونه فیزیک کنکور را 100 بزنیم

چگونه فیزیک کنکور را 100 بزنیم؟ یکی از دغدغه های داوطلبان کنکوری در گروه های آزمایشی ریاضی و تجربی درس فیزیک میباشد درسی استدلالی و نیز محاسباتی که اکثر دانش آموزان از آن هراس دارند و معمولا درصد پایینی در آن کسب میکنند. اما نکاتی ساده و کاربردی وجود دارد …

مقالات
آشنایی با روشهای صحیح مطالعه در آزمون آنلاین ( بخش چهارم )

آشنایی با روشهای صحیح مطالعه در آزمون آنلاین ( بخش چهارم )   مرحله ی تفکر: در مرحله تفکر، با فکر کردن به آموخته های خود، به آن ها مفهوم می دهیم. همچنین با معنا بخشی به متون خوانده شده، به تثبیت حافظه کمک می کنیم. به عنوان مثال بین …

مقالات
آشنایی با روشهای صحیح مطالعه در آزمون آنلاین ( بخش سوم )

آشنایی با روشهای صحیح مطالعه در آزمون آنلاین ( بخش سوم ) نکات مطالعه برای کنکور – روش مطالعه پس ختام ( PQ4R) یکی از روش های صحیح مطالعه برای کنکور، روش مطالعه پس ختام ( PQ4R) است. این روش یکی از روش های مطالعه موثر، جهت افزایش بازدهی است. …

تماس با خط 1
تماس با خط 2