5 نکته برای موفقیت در امتحان عربی از آزمون آنلاین
- بهدست: مدیر
- دستهبندی: مقالات
- Tags: 5 نکته برای موفقیت, امتحان عربی, عربی, موفقیت در امتحان عربی
5 نکته برای موفقیت در امتحان عربی از آزمون آنلاین
سلام
در این مطلب میخواهم خیلی سریع 5 راهکار که میتواند شانس شما را در کسب نمره بالا در امتحان عربی بیشتر کند ارائه کنم. پس بیمقدمه شروع میکنم:
واژهها از همهچیز مهمتر هستند!
شاید گمان کنید حفظ کردن واژهها در ایام امتحانات کار اشتباهی است ولی برعکس حتی شب امتحان نیز از واژهها غافل نشوید. چرا؟ چون:
اولاً ترجمه متن بهسختی حفظ میشود و حتی اگر حفظش کنید دبیر با تغییر کوچکی در آن شمارا بهاشتباه میاندازد. پس حفظ واژه بهتر از حفظ خود جمله است.
ثانیاً در همه سؤالهای قواعد بلد بودن واژه کار را چند برابر سادهتر میکند. مثلاً تشخیص اینکه در «جمله أکل علی طعاما» علی فاعل و طعاما مفعول است. ساده است؛ زیرا معانی را بلد هستید؛ اما اگر همین جمله تبدیل شود به «اقتنص صقر فأره» احتمالاً کار برایتان سخت است؛ اما در همین جمله اخیر اگر این راهنمایی را اضافه کنم که اقتنص یعنی شکار کرد و فأره یعنی موش و صقر به معنای شاهین است شما بهسادگی تشخیص خواهید داد که نقش هر کلمه چیست. به همین علت هر چه دایره واژگانی که بلد هستید بیشتر باشد عملکرد بهتری در سؤالات قواعد خواهید داشت.
قواعد سالهای گذشته را مرور کنید.
بعضیها فکر میکنند درس عربی مانند سریال کبری 11 (!) فصلهایش ربطی به هم ندارند و مستقل از هم هستند اما؛ قضیه دقیقاً برعکس این است! برای مثال دانشآموز سال دومی که میخواهد انواع اعراب (ظاهری، تقدیری، محلی) را که درس 2 تا 4 عربی دوم است تشخیص دهد چطور ممکن است بدون تسلط بر ساختار جمله اسمیه و فعلیه که درسهای 9 و 10 عربی یک است موفق باشد؟ وقتی شما نقش مبتدا را درست نشناسید قاعدتاً نمیتوانید بگویید که نوع اعرابش چیست. مثالهای متعدد دیگری در این زمینه میتوان گفت. مثلاً نواسخ کاملاً مرتبط با جمله اسمیه است؛ یعنی درسهای آخر عربی 2 کاملاً بر درس 10 عربی یک سوار میشود. در مورد سال سوم شدت این موضوع بیشتر میشود. برای مثال فهم حال و تمییز و تفاوتهای بین آنها، ارتباط محکمی به تسلط و آگاهی نسبت به مبحث جامد و مشتق در سال اول دارد؛ بنابراین حتماً قبل از شروع مطالعه منابع امتحان به جزوه قواعد سالهای قبل نگاهی بیندازید.
حتماً تمرین و نمونه سؤال حل کنید.
بدون حل کردن مثال و تمرین در عربی نمیتوانید نتیجه خوب بگیرید. عربی بیشتر یک درس تمرینی است تا حفظی. با عربی بیشتر شبیه درسهایی مثل ریاضی و فیزیک برخورد کنید تا دین وزندگی. بعدازاینکه مطالب قواعد را بهخوبی آموختید و واژهها را حفظ کردید، دستبهقلم شوید و سؤال حل کنید. این کار باعث تثبیت دانستههای شما میشود و جلوی فراموشی مطالب را میگیرد. بعلاوه بسیاری از سؤالهایی که در امتحان مطرح خواهد شد مشابه نمونه سؤالاتی است که در کتابهای کمکآموزشی مختلف وجود دارد.
تمرین و کارگاه ترجمه و … از متن درس مهمتر است!
من بهعنوان دبیر وقتی میخواهم سؤال طرح کنم هرگز تمرکزم را بر متن درس نمیگذارم؛ زیرا میدانم ضعیفترین دانش آموزان نیز شب امتحان نگاهی به آن خواهند انداخت؛ بنابراین سؤالات را بیشتر از حاشیههای درس طرح میکنم، بهخصوص برای سؤال ترجمه. لذا علاوه بر خواندن متن حتماً کارگاه ترجمه و تمرینهای درس را بهخوبی مطالعه کنید و اشکالات خود را در آنها رفع کنید.
بعد از امتحان برگه خود را تصحیح کنید!
من یادم نمیآید در دوران تحصیل عربی را 20 شده باشم. همیشه یک بیستوپنج صدم از یک سؤال از دست میدادم، چون عادت نداشتم برگه خود را در آخر امتحان چک کنم. اگرچه چک کردن برگه و بازبینی در آخر هر امتحانی خوب است اما در مورد عربی بسیار ضروری است. چراکه امتحان عربی پتانسیل زیادی برای بیدقتی شما و اصطلاحاً سوتی دادن دارد! در تستهای ترجمه به مفرد و جمع اسمها، ترجمه درست صیغه در فعل و زمان افعال توجه کنید. در سؤالات قواعد دقت کنید نقشهایی که شما در نظر گرفتید بامعنی و مفهوم جمله متناقض نباشد و غیره.
و نکته آخر اینکه وقت را از دست ندهید و از همینالان مطالعه خود را شروع کنید …
آزمون آنلاین برترین سایت ارائه آزمون در ایران
بدون دیدگاه