هنر آزمون دادن به شیوه آزمون آنلاین
- بهدست: مدیر
- دستهبندی: مقالات
- Tags: مدیریت آزمون, هنر آزمون دادن
هنر آزمون دادن به شیوه آزمون آنلاین
آیا تجربه این را داشته اید که در جلسات آزمون های آزمایشی کنکور به چند سوال سخت برسید و نتوانید آنها را حل کنید؟! آن وقت اعصابتان بهم ریخته و نمی دانید چکار کنید؟! یا اینکه نتوانستید مدیریت آزمون را طبق زمان انجام دهید؟! یا بعضی از سوالات را حل کرده و می بینید جواب هایش در گزینه ها نیست؟! راه حل این مشکلات یادگیری مهارت هنر آزمون دادن است.
اگر تکنیک های مدیریت زمان در کنکور را بلد نباشید، اگر ندانید روش صحیح آزمون دادن چگونه است، قطعا نتیجه زحمات چند سالتان را بر باد خواهید داد!
در این بخش سه تکنیک مهم هنر آزمون دادن را ارائه می دهیم. این تکنیک ها از بسته مشاوره آموزشی “از سیر مطالعه تا پیاز آزمون” برداشته شده است. در صورتیکه به دنبال یادگیری مهارت ها و تکنیک های بیشتری در رابطه با هنر آزمون دادن هستید، می توانید این بسته را از سایت مرکز مشاوره تحصیلی پتانسیل تهیه کنید.
1- بدون توقع در جلسه حاضر شوید
حتما برایتان پیش آمده که برای یک آزمونی زیاد درس خوانده اید و زیاد تست حل کرده باشید. اما بعد از جلسه آزمون آزمایشی می بینید پیشرفت زیادی نداشته اید و در همان حد آزمون های آزمایشی قبلی مانده اید! حتما با خودتان می گویید: ” چرا هر چی درس می خونم نتیجه نمی گیرم؟ چرا در آزمون پیشرفت نمی کنم؟”
دلیلش این است که وقتی قصد دارید بهترین آزمون آزمایشی کنکورتان را بدهید و فکر می کنید کاملا آماده هستید، سطح توقعتان از خود، بسیار بالا می رود. وقتی سطح توقعتان بالا رود، انتظار دارید تمام سوالات آزمون آزمایشی را پاسخ دهید. وقتی می بینید نمی توانید به یکسری از سوالات سخت پاسخ دهید، روحیه تان را از دست خواهید داد.
چون می خواهید سوالات زیادی را جواب دهید، در سوالاتی که تله هستند هم، گیر می کنید. نمی توانید از روی آنها رد شوید تا به سوالات دیگری پاسخ دهید تا وقتتان را روی سوالات دیگری بگذارید! به سوالاتی که شک دارید هم، جواب می دهید. زیرا از خودتان توقع دارید که در این آزمون آزمایشی نتیجه بگیرید تا میانگین درصد آزمون تان را افزایش دهید! همه این ها باعث می شود که درصد آزمون تان نه تنها رشد نکند، بلکه به خاطر غلط ها و بی دقتی هایتان افت کند.
بهترین راه حل برای حل این مشکلات در آزمون آزمایشی کنکور، بدون توقع حاضر شدن در جلسه آزمون است. لازم نیست به خودتان بگویید که حتما باید این آزمون را عالی بدهم و باید بهترین آزمون آزمایشی ام باشد. هیچ بایدی وجود ندارد! بهتر است با خودتان رو راست باشید. بگویید زیاد درس خوانده ام و زیاد تلاش کرده ام، انشالله بتوانم در این آزمون آزمایشی نتیجه خوبی بگیرم!
2- در نظر گرفتن حداقل سوال
برای خودتان حداقل سوال مشخص کنید. به این معنی که قرار نیست همه سوالات را 100 درصد بزنید! اگر به میانگین درصد رتبه های برتر کنکور توجه کرده باشید، می بینید برای کسب رتبه دو رقمی یا حتی تک رقمی، میانگین درصد دروس درکنکور باید بین 85 تا 90 درصد باشد، که باز هم 100 درصد نیست! پس اگر متوقع باشید که حتما باید دروس را 100 درصد درست پاسخ دهید، کاملا اشتباه است.
برای مثال برای آوردن رتبه سه رقمی، باید میانگین درصدتان 70 باشد. این مقدار برای کسب رتبه سه رقمی و رسیدن به هدفتان کافی است. یا کسی که رتبه زیر 200 می خواهد، باید میانگین درصد 80 را بیاورد. یعنی برای بدست آوردن این رتبه، می توانید 20 الی 30 درصد سوالات را پاسخ ندهید!
بنابراین یک حداقل سوال برای خودتان مشخص کنید که وقتی به جلسه آزمون می روید و نمی توانید سوالاتی را جواب دهید، روحیه تان را از دست ندهید. قبل از هر آزمون آزمایشی کنکور بدانید چه سوالاتی جزء همان سوالاتی است که نباید جواب دهید! اگر این تکنیک را در روش آزمون دادن خود پیاده کنید، آرامش بیشتری در جلسه آزمون خواهید داشت. وقتی بتوانید آرامش تان را حفظ کنید، سوالاتی که بلد هستید را، با دقت بیشتری می توانید پاسخ دهید. پس حتما حداقل سوال مشخص کنید و بدون توقع در جلسه آزمون آزمایشی کنکورتان حاضر شوید.
3- مدیریت زمان در کنکورهای آزمایشی
خیلی از افراد به این خاطر به جلسه آزمون آزمایشی کنکور می روند که هر چیزی بلد هستند را، پاسخ دهند. آنها به زمان شان اصلا توجهی نمی کنند. مثلا می گویند: “می خواهم زیست را بالا بزنم. پس اشکالی ندارد فیزیک را پایین بزنم!”
نکته مهم در رابطه با هنر آزمون دادن، این است که میانگین درصد بالا، باعث پیشرفت تراز و رتبه می شود. نه اینکه درصد یک درس را خیلی بالا و یک درس را خیلی پایین بزنید. داوطلبی که میانگین 50% برای عربی و زبان را می زند، هیچ وقت با کسی که عربی را 10% و زبان را 90% زده است، برابر نیست. در حالت اول میانگین موثر بین 40 الی 45 درصد می شود! این میانگین پایین تر از میانگین کسی است که دو درس را عین هم زده باشد. پس فکر نکنید خوب است یک درس را حذف کنید تا دیگر درس ها را بالا بزنید. می شود از پاسخ دادن به یکسری از مباحث چشم پوشی کرد اما نمی توان به طور کامل یک درس را حذف کرد. این نوع مدیریت آزمون کاملا اشتباه است.
پس در مجموع باید میانگین درصدتان را افزایش دهید. برای افزایش میانگین درصد باید تکنیک های مدیریت زمان در کنکور را یاد بگیرید. برای مدیریت زمان، باید زمان های هر درس را به طور مناسب برای هر کدام در نظر بگیرید. یعنی زمان هر درس را برای همان درس بگذارید. همچنین از زمان هر درس یک مقدار کم کنید. تا در انتهای آزمون وقتی برای مرور سوالات آن درس داشته باشید. در آخر آزمون آزمایشی است که، متوجه خواهید شد چه درسی سخت و چه درسی آسان بوده است!
فرض کنید در آخرین زمان بخش عمومی آزمون، متوجه شده اید عربی سخت بوده اما دین و زندگی آسان بوده است. حالا اگر فرصتی برای مرور در نظر نگرفته باشید، نمی توانید دوباره به درس دین و زندگی برگردید و به سوالات آسان آن پاسخ دهید! اما اگر زمانی را در نظر بگیرید، می توانید به راحتی سوالات را مرور کرده و درصد بالاتری کسب کنید.
یکی دیگر از تکنیک های مدیریت زمان در کنکور برای کسانی که زمان را گم می کنند، نوشتن زمان هر درس بالای صفحه سوالات آن است. با نوشتن زمان هر درس قبل از شروع هر آزمون آزمایشی کنکور، می دانید که چگونه باید مدیریت آزمون را در دست بگیرید. همچنین بعد از حل هر 10 سوال، زمان تان را چک کنید تا یکدفعه آن را از دست ندهید.
4- روش صحیح پاسخ دادن به سوالات کنکور
یکی دیگر از مهارت هنر آزمون دادن، چگونگی روش پاسخ دادن به سوالات آزمون آزمایشی کنکور است. معمولا سه تیپ مختلف سوالات وجود دارد. تیپ اول سوالاتی اند که ساده و متوسط هستند و با یک نگاه و صرف وقت استاندارد، حل خواهند شد. تیپ دوم سوالاتی اند که از قبل با خودتان قرار گذاشته اید آنها را حل نکنید. می دانید اگر وارد روند پاسخ دادن به این سوالات شوید، زمان را از دست خواهید داد و براحتی نمی توانید از آنها عبور کنید. کنار این دسته از سوالات، را علامت ضربدر بزنید. بدین شکل سوالاتی را که قرار است به آنها پاسخ ندهید، مشخص خواهند شد.
تیپ سوم سوالاتی اند که سوالات مبهم و دردسر ساز هستند. آنها معمولا تیپ جدیدی از سوالات هستند که تا بحال آنها را ندیده اید. می دانید که در وقت استاندارد حل نخواهند شد و اصلا نمی دانید چقدر زمان باید به آنها اختصاص داد. احساس مبهمی نسبت به این دسته از سوالات خواهید داشت. افرادی هستند که برای این مدل سوالات زمان می گذارند و بعد از حل آن، می بینند جوابی را که بدست آورده اند اصلا در گزینه ها نیست! پس حواستان باشد که در دام و تله این سوالات نیافتید.
به طور کلی برای آسان تر شدن ترتیب پاسخ دادن به سوالات کنکور، می توانید زمانی که سوالات دسته اول را که حل کردید، جلویش علامت تیک بگذارید. دسته دوم را علامت ضربدر و دسته سوم را با کشیدن دایره مشخص کنید. اگردر انتهای آزمون آزمایشی کنکور زمان اضافه داشتید، یا زمانی را برای مرور در نظر گرفتید، می توانید به سوال های دایره دار برگردید و آنها را حل کنید.
این شیوه چندین حسن دارد. اول اینکه می دانید چه سوالاتی را باید حل کنید و چه سوالاتی را، اگر وقت داشتید حل کنید. از طرف دیگر باعث می شود که در جلسه آزمون آزمایشی احساس ابهام نداشته باشید. بسیاری از داوطلبان در جلسه آزمون نمی دانند که بعضی سوالات را حل کنند یا حل نکنند! اما با انجام روش آزمون دادن به این شیوه، دیگر سوالات دسته بندی شده و تکلیف تان با خودتان روشن می شود.
ممکن است مبحث یا سوالاتی که برایتان سخت است و روی آنها تسلط ندارید، در دسته دوم یا سوم قرار گیرد. در این صورت این سوالات را آخر آزمون حل کنید. یادتان باشد باید از روی سوالات مبهم بپرید! نه اینکه آنها را با خودتان حمل کنید و در دام و تله آنها بیافتید. چون بعضی از آنها مانند باتلاقی می مانند که هر چه بیشتر برای حل آن تلاش می کنید، بیشتر در آن فرو خواهید رفت!
پس مدیریت آزمون و پاسخ دادن به سوالات را به درستی انجام دهید تا بخاطر یک سوال سخت و دایره دار، چندین سوال آسان را از دست ندهید. زیرا ارزش سوالات یک درس با هم برابر است. چه سوالات خیلی سخت و چه سوالات خیلی آسان. پس فرقی نمی کند که 5 سوال سخت را حل کنید یا 5 سوال آسان را. ابتدای آزمون را برای سوالات آسان، و انتهای آزمون در صورت داشتن زمان اضافه، برای سوالات سخت تر و مبهم تر در نظر بگیرید.
امیدواریم با رعایت تکنیک های مدیریت زمان در کنکور های آزمایشی و روش صحیح آزمون دادن، بتوانید پیشرفت چشمگیرتری در آزمون های آزمایشی کنکورتان کسب کنید. یادتان باشد هنر آزمون دادن نیز یک مهارت است که می توانید آن را در خود تقویت کنید.
آزمون آنلاین برترین سایت ارائه آزمون در ایران
بدون دیدگاه