برنامه ریزی عید برای کنکوری های آزمون آنلاین

مقالات

برنامه ریزی عید برای کنکوری های آزمون آنلاین

با نزدیک شدن به ایام نوروز و فصل بهار، همه برای سال جدید آماده می شوند. اما برای داوطلبان کنکوری نوروز امسال نسبت به سال های قبل متفاوت است! آنها سه ماه دیگر آزمونی را در زمان چهار ساعت می دهند. قرار است بخش عمده ای از سرنوشت شغلی و تحصیلی شان را رقم بزنند. شاید برای امسال استرس بالاتری داشته باشند و عید امسال به شکل دیگری برایشان برگزار شود.

این بخش درباره برنامه ریزی عید برای کنکوری ها و اردوی نوروزی است. اما چرا به این ایام دوران طلایی نوروز برای کنکوری ها می گوییم؟ آیا واقعا نوروز کنکوری ها انقدر مهم است؟ آیا لازم است در اردوی مطالعاتی نوروزی شرکت کنیم یا می شود در خانه هم درس خواند؟ استراژی و روش مطالعه در ایام نوروز چگونه باید باشد؟ اصلا در ایام نوروز چگونه درس بخوانیم؟ بهتر است چه چیزهایی در این زمان خوانده شود؟ چگونه می توان سال جدید را به یکی از بهترین سال های زندگی مان تبدیل کنیم؟!

اولین دلیلی که به ایام نوروز دوران طلایی کنکور می گویند، این است که لحظات پایانی هر مسابقه ای سرنوشت ساز ترین لحظات هستند. یعنی زمانی که خط پایان دیده می شود، همه سعی می کنند باقیمانده انرژی شان را مصرف کنند، تا بتوانند رتبه و مقام بهتری کسب کنند. از اینجا به بعد هم خط پایان دوی ماراتن کنکور دیده می شود. پس اگر می خواهید به هدفتان برسید و رتبه بهتری کسب کنید باید انرژی بیشتری را صرف کنید.

دومین نکته این است که در این ایام عده ای از داوطلبان تصمیم می گیرند دیگر درس نخوانند. خیلی ها خسته می شوند و همین موضوع فرصت خوبی را برای سبقت گرفتن بوجود می آورد. اگر خوب تلاش کنید می توانید از آنهایی که خیلی درس خوانده اند و خسته شده اند، جلو بیافتید. از مایکل شوماخر پرسیدند رمز موفقیتت چیست؟ او گفت: “وقتی همه ترمز می کردند من گاز می دادم!” اگر شما هم می خواهید به هدف تان برسید از اینجا به بعد را باید خوب استفاده کنید تا در نهایت از رقبای خسته جلو بیافتید.

سومین دلیل این است که دوران طلایی نوروز برای کنکوری ها، آخرین زمان کسب موفقیت در کنکور است. اگر کسی از این ایام درست استفاده نکند، امکان ندارد بتواند در کنکور نتیجه خوبی بگیرد. همچنین کسی که تا الان خوب درس خوانده باشد و از اینجا به بعد کمتر بخواند هم، نمی تواند رتبه خیلی خوبی بگیرد. اما اگر کسانی که تا عید تنبلی و سستی کرده اند، از دوران طلایی کنکور درست استفاده کنند، قول می دهیم می توانند یک رتبه نسبتا خوبی را بدست بیاورند.

از اینجا به بعد شب کنکور است! یادتان می آید زمانی که برای امتحانی زیاد درس نخوانده ایم سعی کردیم در یک الی سه روز مانده به امتحان آن را به هر شکلی بخوانیم و جمع بندی کنیم؟! البته نمره نسبتا خوبی هم می گرفتیم! کنکور را نمی شود مثل امتحان در دو سه شب جمع بندی کرد. اما در 2 الی 3 ماه می شود بر دروس مسلط شد و به درصد خوبی رسید. سوالات کنکور، هم شامل سوالات آسان است هم متوسط و هم سخت و خیلی سخت. در واقع سوالات استانداردی هستند که اگر بر روی اکثر سوالات، نه همه آنها، مسلط باشید و از این زمان درست استفاده کنید، قطعا می توانید نتیجه نسبتا خوبی را کسب کنید.

اردوی مطالعاتی نوروز

در این ایام معمولا بازار اردوی نوروزی خیلی داغ است. انواع موسسات همه نوع خدماتی می دهند تا شما را جذب کنند که در اردو هایشان شرکت کنید. هر کدام هم می گویند در اردوی ما شرکت کنید! در این بخش تحلیلی بر اردوی مطالعاتی نوروز خواهیم داشت و سپس پیشنهادمان را برای اردوهای نوروزی شرح می دهیم.

بیایید اول بررسی کنیم که آیا اصلا در ایام نوروز می شود در خانه درس خواند؟ دلایلی که بخاطر آنها نباید در خانه درس خواند، این ها هستند:

در ایام عید در خانه ها جوی برقرار است که حال و هوای نوروزی دارد. معمولا مهمان ها در حال رفت و آمد هستند، میوه ها، آجیل ها، سریال های نوروزی و کلی امکانات دیگر هست تا شما درس نخوانید. همین حال و هوا و جو نوروزی باعث می شود نتوانید با تمرکز درس بخوانید.

معمولا در ایام عید نوروز، حال روحی افراد تا مدتی بسیار خوب و سرحال است اما بعد از مدتی افت پیدا می کند. یعنی 3 الی 4 روز اول عید بسیار خوب است و همه شاد هستند. از یک زمانی به بعد که دیگر مهمانی ها تمام می شود و همه چیز به حالت یکنواخت خود بر می گردد، افراد دچار کسلی و بیحالی می شوند. همین یکنواخت شدن به مطالعه تان آسیب می زند.

اگر قرار باشد در خانه بمانید و درس بخوانید، ممکن است یک روز حس درس خواندن را داشته باشید و یک روز نداشته باشید! و باز هم این موضوع باعث می شود نتوانید با دقت درس بخوانید.

همچنین در این دوران نداشتن یک مشاور تحصیلی و کسی که راهنمایی های لازم را در این ایام کند، باعث می شود انگیزه تان برای درس خواندن پایین بیاید و در نتیجه باعث عدم مطالعه تان می شود.

به طور کلی اگر قبلا تجربه یک الی دو هفته در خانه ماندن و درس خواندن را داشته اید، پس مشکلی ندارد که برای برنامه عید کنکورتان در خانه بمانید. اما اگر نمی توانید در خانه درس بخوانید، پیشنهاد ما این است که در یک اردوی نوروزی شرکت کنید. اگر اردوی مناسبی می شناسید ثبت نام کنید. در غیر این صورت می توانید با مرکز مشاوره پتانسیل تماس بگیرید تا اردویی مناسب شما و شرایطتان را معرفی کنیم. اردویی که در شهر شما و مفید برای این ایام باشد را، به شما توصیه خواهیم کرد.

 

برنامه مطالعاتی عید نوروز

در دوران نوروز معمولا بحثی بین دانش آموزان و معلمان شکل می گیرد که چگونه برای عید برنامه ریزی درسی کنیم؟ اصلا در عید چگونه درس بخوانیم؟ چه درس هایی بخوانیم؟ روش مطالعه در ایام نوروز چگونه باشد؟ از این فرصت و دوران طلایی کنکور مان چگونه استفاده کنیم؟

پیشنهاد ما برای برنامه کنکور عید این است که بخشی از دروس را جمع بندی کنید. برای جمع بندی دروس در عید، اول مرور سال دوازدهم یا همان سال اول پیش دانشگاهی را در الویت قرار دهید. بعد از آن سراغ جمع بندی دروس پایه بروید. سال دوم پیش دانشگاهی را بعد از عید مطالعه خواهید کرد و باید امتحان آن را بدهید. پس نیازی نیست که آن را در این ایام بخوانید.

پس بهتر است هم دروس پایه را که خیلی وقت است مرور نکرده اید بخوانید، هم سال اول پیش دانشگاهی را. پس ترم یک پیش دانشگاهی و دروس پایه را مرور کنید و مطالعه آنها را تکمیل کنید تا با خیال راحت تری به سراغ مابقی مباحث بروید.

 

استراتژی برنامه مطالعاتی نورو

تا اینجا کلیت برنامه ریزی عید برای کنکوری ها را توضیح دادیم. اما استراتژی برنامه مطالعاتی نوروز و چگونگی روش مطالعه در ایام نوروز به شکل دقیق تر، بستگی دارد به شرایط خاص هر فرد و برنامه ای که تا این لحظه آن را انجام داده است. ممکن است افرادی برنامه های خاصی را تا عید اجرا کرده باشند که در این صورت برنامه مطالعاتی عید شان تغییر می کند.

اینکه استراتژی برنامه تان چگونه باشد، بسته به این است که برنامه ای دقیق و اصولی نوشته شود تا در زمان کم بتوانید بهترین نتیجه را از آن بگیرید. برنامه ریزی درسی به شکلی دقیق تر در این ایام را می توانید با کمک گرفتن از یک مشاور تحصیلی تهیه کنید. مشاوری که در دوران نوروز پیگیر شما باشد و برنامه ای متناسب با وضعیت تان در نظر بگیرد.
هدف گذاری برای سال جدید

هیچ وقت منتظر بهانه ای برای شروع نباشید. خیلی ها می گویند قرار است در سال جدید تغییراتی را ایجاد کنیم. دو تصمیمی که همیشه ایرانی ها اول هر سالی می گیرند این است، اول زبان را شروع کنند و بعد ورزش را ! شبی نیم ساعت هم مطالعه داشته باشند ! اما واقعیت این است که این تصمیم ها فقط در ذهن گرفته می شود. خیلی از اوقات سال عوض می شود اما آدم ها عوض نمی شوند. خنده دار است که سال جدید را با همان رفتارها، عادت های قدیمی، کهنه و تکراری شروع کنیم. سال عوض می شود اما شما چه تغییری خواهید کرد؟ چقدر خلق و خوی تان عوض می شود؟ اما آیا شما هم تغییری خواهید کرد؟

امیرالمونین می فرمایند: “زیان کار کسی است که امروزش با فردایش یکی باشد” خیلی ها هر سالشان با سال بعد هیچ فرقی نمی کند.

تصمیم بگیرید که قرار است در سال جدید چه تغییراتی در خودتان بوجود آورید. منطقی باشید و بگویید در سال جدید فلان اخلاقم را ترک می کنم، برنامه های بزرگی می نویسم و به آنها عمل کنم، می خواهم به هدف دلخواهم برسم، مهربان تر باشم و.. هر چیزی که دوست دارید را برایش هدف مشخص کنید و برای آن اهداف کارهای لازم را انجام دهید.

 

آزمون آنلاین برترین سایت ارائه آزمون در ایران

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مقالات
چگونه فیزیک کنکور را 100 بزنیم

چگونه فیزیک کنکور را 100 بزنیم؟ یکی از دغدغه های داوطلبان کنکوری در گروه های آزمایشی ریاضی و تجربی درس فیزیک میباشد درسی استدلالی و نیز محاسباتی که اکثر دانش آموزان از آن هراس دارند و معمولا درصد پایینی در آن کسب میکنند. اما نکاتی ساده و کاربردی وجود دارد …

مقالات
آشنایی با روشهای صحیح مطالعه در آزمون آنلاین ( بخش چهارم )

آشنایی با روشهای صحیح مطالعه در آزمون آنلاین ( بخش چهارم )   مرحله ی تفکر: در مرحله تفکر، با فکر کردن به آموخته های خود، به آن ها مفهوم می دهیم. همچنین با معنا بخشی به متون خوانده شده، به تثبیت حافظه کمک می کنیم. به عنوان مثال بین …

مقالات
آشنایی با روشهای صحیح مطالعه در آزمون آنلاین ( بخش سوم )

آشنایی با روشهای صحیح مطالعه در آزمون آنلاین ( بخش سوم ) نکات مطالعه برای کنکور – روش مطالعه پس ختام ( PQ4R) یکی از روش های صحیح مطالعه برای کنکور، روش مطالعه پس ختام ( PQ4R) است. این روش یکی از روش های مطالعه موثر، جهت افزایش بازدهی است. …

تماس با خط 1
تماس با خط 2