راه های افزایش تمرکز هنگام درس خواندن
- بهدست: مدیر
- دستهبندی: مقالات
- Tags: افزایش تمرکز, تمرکز, تمرکز در مطالعه, تمرکز هنگام درس خواندن
افزایش تمرکز با آزمون آنلاین
کمیاب ترین گوهر زمانه و اکسیر موفقیت در هر کاری به ویژه در کنکور، افزایش تمرکز هنگام درس خواندن است.
برای چه به آن اکسیر موفقیت و گوهر نایاب می گویند؟
در بازار سرمایه هر چیزی که عرضه آن کم شود و تقاضا برای آن بالا برود، قیمت اش بیشتر می شود. مثل گوهر کمیاب می شود. در زمان هایی قیمت طلا افزایش یافت. امروزه دعوا نه بر سر طلا و نفت است. دعوای امروز بر سر تمرکز ذهن و توجه است. همه در حال تلاش اند که تمرکز و توجه شما را به سمت خودشان جلب کنند. از شبکه های مختلف اجتماعی گرفته تا صنعت ها و کسب کار های مختلف. هر کدام می خواهند تمرکزتان را به سمت خود جلب کنند.
اما چرا نمی توانیم روی یک کار درست تمرکز کنیم؟
آخرین باری که در کنار خانواده تان یک فیلم را تماشا کردید، به یاد آورید. آیا تمام تمرکزتان بر روی تماشای آن فیلم بوده؟ یا در کنار آن گوشی موبایل تان را نیز چک کرده اید؟ چندین بار به موضوعات مختلفی هم فکر کرده اید؟
داستان فیس بوک
داستان فیس بوک را یادتان هست؟ زمانی که مردم دیگر از فیس بوک خسته شدند، صاحب آن تصمیم گرفت اینستاگرام را خریداری کند. تا دوباره بتواند توجه مردم را به سمت خود جلب کند. اینستاگرام هم با اسقبال عظیمی از سمت مردم سراسر جهان مواجه شد. اما علت موفقیت اش چه بود؟
صاحب فیس بوک دریافته بود که مردم دیگر حوصله مطالعه متن ها را ندارند. از این جهت با راه اندازی اینستاگرام، که فقط شامل تصویر و ویدیو است، کاری کرد تا توجه و تمرکز بیشتری به خود جلب کند. البته او این نکته را می دانست که مردم حوصله دیدن فیلم های طولانی را هم ندارند. به همین خاطر حداکثر مدت زمان ویدیو های اینستاگرام را 1 دقیقه قرار داد. که این خود عامل دیگری برای جذابیت این شبکه اجتماعی است.
حق می دهیم به داوطلبان کنکوری که علاقه خود را نسبت به درس از دست بدهند. سراغ شبکه های اجتماعی جذاب تری بروند. اما چاره چیست؟ یک داوطلب کنکوری برای موفقیت در کنکور، باید راه های افزایش تمرکز را در خود پرورش دهد. تا بتواند به اهداف اش در آینده برسد. اما راه های افزایش تمرکز هنگام درس خواندن را چگونه می توان بدست آورد؟ در این بخش سه تکنیک افزایش تمرکز را به همراه تمرین هایی عملی توضیح می دهیم.
سه تکنیک افزایش تمرکز
موازی کاری ممنوع
این اصل اولین و مهم ترین پیش نیاز افزایش تمرکز هنگام درس خواندن است. معنای تمرکز انجام یک کار به طور کامل و با توجه کامل است. اما موازی کاری دقیقا برعکس تمرکز می باشد. موازی کاری به معنی انجام چندین کار همزمان با هم است. موازی کاری را باید به طور کامل کنار بگذارید.
بسیاری از افراد گمان می کنند اینکه چندین کار را همزمان با هم انجام دهند یک هنر و افتخار است! در صورتی که کاملا در اشتباه هستند. مثل شخصی که هنگام کار کردن، گوشی اش را چک می کند و همزمان به ایمیل هایش هم جواب می دهد و چای هم می نوشد! با انجام همه این کارها با هم احساس می کند بازدهی بسیار بالایی هم دارد.
اما در علم روانشناسی ثابت شده که اصلا ذهن انسان نمی تواند چندین کار را در آن واحد با هم انجام دهد. این ما هستیم که به خاطر سوئیچینگ سریع ذهنی فکر می کنیم، چندین کار را در یک لحظه انجام می دهیم.
موازی کاری
موازی کاری در مطالعه را هم باید کنار بگذارید. با انجام تمرین های افزایش تمرکز ذهن، روش مطالعه تان را اصلاح کنید. زمانی که در حال مطالعه هستید گوشی موبایل خود را کنار بگذارید. جلوی تلوزیون ننشینید و همزمان با فیلم، مطالعه نکنید. هنگام درس خواندن راه نروید. چیزی نخورید و دراز نکیشید. بسیاری از موارد دیگری که باعث حواس پرتی تان می شود را کنار بگذارید. هدف اصلی تان درس خواندن با تمرکز بالا باشد.
تخلیه درون
حتما برایتان پیش آمده که موقع درس خواندن ذهن تان با انواع و اقسام فکرها مشغول می شود. برای مثال بعضی داوطلبین وسط مطالعه، به این فکر می کنند که اگر در کنکور قبول نشوند چه می شود؟! یا با خود فکر می کنند اگر نتوانند زحمات پدر و مادرشان را جبران کنند چه می شود؟! و بسیاری از انواع مختلف افکار در ذهن شان می آید که تمرکزشان را از دست می دهند.
در این حالت دو راهکار وجود دارد:
- تخلیه ذهن بر روی کاغذ
- پذیرش مسائلی که از دسترس تان خارج است
می توانید تمام افکاری را که در زمان درس خواندن ذهن تان را به خود مشغول می کند را در یک کاغذ یادداشت کنید. تا ذهن تان تخلیه شود. یا در فرصتی مناسب با یک دوست یا مشاور صحبت کنید. اگر افکاری سراغ تان آمد که برای حل آنها هیچ راه حلی ندارید، آن مسئله را بپذیرید. قبول کنید که برای حل آن، کاری از دست تان بر نمی آید. پس بهتر است به مطالعه خود ادامه دهید.
حذف محرک های مزاحم محیطی
برای افزایش تمرکز در محیط مطالعه، باید تمامی اشیاء و مواردی که باعث حواس پرتی می شوند را حذف کنید. مطالعه باید ویژگی های زیر را داشته باشه:
محیطی که از سکوت نسبی برخوردار باشد. نه سکوت مطلق و نه وجود صداهای مختلف. زیرا در جلسه کنکور ممکن است صداهای مختلفی شنیده شود. مثل راه رفتن مراقبان. صحبت کردن مراقبان در بلندگو. تکان خوردن صندلی ها. خوردن خوراکی و صدا های دیگری. بنابراین سکوت مطلق در جلسه کنکورهیچ وقت برقرار نیست. اگر به محیطی با سکوت مطلق عادت کرده باشید با شنیدن کوچک ترین صدایی به راحتی تمرکزتان را از دست خواهید داد.
نشستن پشت یک میز حالت استانداردی است که کمک می کند تمرکز بیشتری برای درس خواندن داشته باشید.
پاک کردن محیط و جمع آوری تمام وسایلی که تمرکزتان را به خود جلب می کند. مانند قاب عکس روی میز. جملات انگیزشی که به دیوار چسبانده اید و..
دمای محیطی مناسب
مطالعه در کتابخانه هم، باعث افزایش تمرکز بیشتر هنگام مطالعه می شود.
تمرین تمرکز ذهن
تمرین تمرکز ذهن با تکنیک های افزایش تمرکز متفاوت است. زیرا تکنیک کاری است که تصمیم می گیرید از این به بعد آن را انجام دهید و خیلی سریع می توانید آن را به مرحله عمل برسانید. اما تمرین نیازمند زمان است تا کم کم در عادات رفتاری تان نهادینه شود. صبوری و ممارست در انجام آن را می طلبد.
اما تمرین مهم تمرکز این است که“ عادت کنید در لحظه زندگی کنید.”
در دیدگاه روانشناسی گشتالت، علت اصلی افسرده شدن انسان ها یا افسوس خوردن آنها از گذشته و نگرانی شان برای آینده را، در رعایت نکردن دو چیز می داند:
- افزایش تمرکز
- لذت بردن از لحظه لحظه زندگی
اما چطور می توانید این کار را انجام دهید؟ برای رعایت کردن این دو اصل باید هر کاری که انجام می دهید را با دقت و تمرکز انجام دهید. برای مثال زمانی را که در حال غذا خوردن با خانواده تان هستید. در حال تماشای یک فیلم. هنگام مطالعه. هنگام شنیدن موسیقی و..
در زمان انجام هر کاری تمام تمرکز ذهنی تان را به سمت آن کار ببرید. با انجام این تمرین به جای اینکه مثل همیشه کارها ناخودآگاه انجام دهید، آنها را خودآگاه و با فکر کردن انجام خواهید داد. لذت انجام آن کار برایتان بیشتر خواهد شد. به راحتی می توانید به صورت خودآگاه بر هر موضوع و کاری که بخواهید ذهن تان را متمرکز کنید.
زندگی تنها یک مرحله و یک کار بخصوص نیست. اگر بخواهید لذت بردن از زندگی تان را تنها معدود به زمان هایی کنید که برای مثال تفریح می کنید یا در سفرید، نمی توانید لذت کافی را از زندگی ببرید. اما زمانی که از انجام تک تک کارهای تان بیشترین لذت را ببرید، عادتی را در خود پرورش می دهید که زندگی را برایتان جذاب تر و دوست داشتنی تر خواهد کرد.
آزمون آنلاین برترین سایت ارائه آزمون در ایران
بدون دیدگاه