از درس خواندن لذت ببریم به شیوه آزمون آنلاین
- بهدست: مدیر
- دستهبندی: مقالات
- Tags: درس خواندن, لذت درس خواندن
از درس خواندن لذت ببریم به شیوه آزمون آنلاین
سوال چالشبرانگیزی که برای دانشآموزان پیش میآید این است که چگونه درسها را مطالعه کنیم تا در آنها به تسلط کافی برسیم ؟
تسلط بر درسها برای هر آزمون و به خصوص آزمونی مانند کنکور در مطالعهی اولیه به دست نمیآید و دانشآموز نباید به این فکر باشد که با یکبار مطالعه، کل مبحث را یاد گرفته و تسلط ۱۰۰ درصد پیدا کند. بلکه باید با برنامهریزی صحیح و به صورت مرحلهای مطالب را به خاطر بسپارد و الگوی صحیح یادگیری را طی کند. تسلط کافی بر مطالب درسی و حل صحیح تستها در روز کنکور مستلزم طی کردن چرخهی کامل مطالعه میباشد:
۱_مطالعهی اولیه
۲_خواندن پاراگرافی و طرح سوال برای هر مطلب (خود را طراح در نظر بگیرید) و خلاصهنویسی (با استفاده از کلیدواژهها)
۳_ یادگیری مفاهیم و مباحث
۴_مرور و دوره (بازیابی صحیح)
۵_حل تست (استفاده از تستهای شناسنامهدار)
۶_ رفع اشکال اولیه
۷_ جمعبندی با استفاده از کتابهای جمعبندی
۸_رفع اشکال نهایی با استفاده از تحلیل دقیق
در هر مرحله دانشآموز به نقاط ضعفی از خود پی میبرد و با برطرف نمودن این نقاط ضعف به تسلط ۱۰۰ درصد در مباحث میرسد و همین مساله باعث ایجاد انرژی مثبت و در نتیجه انگیزهی بیشتر در او میشود. بر اصول گفته شده تمرکز کنید و خود را بسنجید و ببینید که برای هر مبحث از هر درس در کدام مرحله هستید.
تستی یا تشریحی، کدام نوع مطالعه بهتر است؟
این روزها این سوالات ذهن شما را، به ویژه اگر کنکوری باشید، درگیر میکند. اهمیت دادن و فکر کردن به این موضوع خوب است، اما شما یک دانشآموز هدفمند هستید و برای رسیدن به هدف اصلی یعنی موفقیت در کنکور، حساسیت و وسواس نسبت به نمره را کنار بگذارید.
دی ماه زمان جمعبندی نیمسال اول است و سوالات آزمون به شکل جنعبندی مطرح میشود. برای کسب نیجهی بهتر در آزمون باید تست کار کنید و پیشنیاز حل تست، طی کردن مرحلهی مطالعه به صورت مفهومی و تشریحی است. پس باید اهمیت مکمل بودن مطالعهی تستی و تشریحی را بهخوبی بدانید.
برای درسهای حل کردنی مثل ریاضی، فیزیک و مسائل شیمی باید راه حل تشریحی را کامل طی کنید تا به راه حل تستی برسید. بنابراین بعد از یادگیری کامل روش تشریحی و حل چند سوال تشریحی به سراغ حل تست بروید و روند یادگیری و تثبیت را در حل تست کامل کنید. این نکته را در نظر داشته باشید که فقط تست کار کردن بدون تسلط بر کتاب درسی و حل تشریحی، میتواند آسیب جدی به روند مطالعهی شما بزند. پس در کمال آرامش بعد از تشریحیخوانی به سراغ حل تست بروید تا هم جمعبندی را به خوبی انجام داده باشید و هم در آزمون نتیجهی مطلوبی کسب کنید.
نکاتی در مورد نحوهی مطالعه
بسیاری از دانشآموزان این سؤال را مطرح میکنند که برای مطالعه از چه روشی استفاده کنند. درس خواندن روشهای عجیب و غریبی ندارد و هر کس میتواند بر اساس ویژگیهای شخصی و هدفگذاری مختص به خودش، مطالعه کند. روش معمول مطالعه به این صورت است که ابتدا باید کتابهای درسی را به صورت موضوعی و پاراگراف به پاراگراف بخوانید؛ سپس با مطالعهی جزوهی درسی یا کتابهای کمکدرسی یادگیری را تثبیت کنید. مطالب را به صورت مفهومی بخوانید تا از یادتان نروند. برای مطالعهی مفهومی نیاز است که کلمات کلیدی متن را پیدا کرده و آنها را تحلیل کنید. اگر متوجه معنای دقیق کلمات کلیدی متن شوید، مفهوم مطلب را خواهید آموخت. در مطالعهی مفهومی باید تا جایی که میتوانید برای خودتان مثال بزنید. اگر مثالهای شما بیربط به موضوع متن باشد، باید بدانید که مفهوم مطلب را درنیافتهاید و باید وقت بیشتری برای درک و یادگیری آن بخش از کتاب صرف کنید.
هنگام مطالعه، خود را به جای طراح سؤال بگذارید و از خودتان بپرسید که اگر طراح سؤال بودید از کدام قسمتهای کتاب چه سؤالاتی طرح میکردید. بدین ترتیب میتوانید قسمتهای مهم کتاب را پیدا کرده و این قسمتها را با دقت و تمرکز بیشتری مطالعه کنید.
توجه داشته باشید که برای درس خواندن باید ابتدا یک شروع قوی و در ادامه تلاش مستمر داشته باشید. در درس خواندن برای خود انگیزه ایجاد کنید و با امید به موفقیت تلاش کنید. طوری عمل کنید که بلافاصله پس از برنامهریزی و تصمیم به خواندن یک موضوع، دست به کار شوید. هر چه فاصلهی برنامهریزی و تصمیمگیری شما با اجرای کار بیشتر باشد، امکان تردید در انجام آن بیشتر میشود. در ابتدای مطالعه، به هیچ وجه کتاب را سرسری ورق نزنید و با وسایلی مانند خودکار، مداد و… بازی نکنید. برای شروع مطالعه جدی باشید و فرصت حواسپرتی به خودتان ندهید. از مطالب سادهتر شروع کنید و با نظم مطالعه کنید و از یک بخش کتاب به بخش دیگر نپرید. مطالب مشابه را به یکدیگر پیوند دهید و تفاوتها و تشابهها را تعیین و نکات مهم را دستهبندی و در دفتر خلاصهنویسی خود یادداشت کنید. در پایان روز به ساعات مطالعهی خود در دفتر برنامهریزی نگاهی بیندازید و در صورت نیاز برنامهی فردا را تغییر دهید.
چگونگی مطالعه در ایام امتحانات
دانشآموزان در روزهای امتحانات در تکاپوی مطالعه و درس خواندن هستند. از آنجا که مطالعه برای بعضی کاری پراسترس است ممکن است برخی دانشآموزان به آن علاقهای نداشته باشند. هر کس برای مطالعه روش خاص خودش را دارد. بعضی هنگام مطالعه به موسیقی گوش میدهند، بعضی به خوردن چیزی مشغول میشوند و برخی هم در محیطی بسیار آرام و ساکت بهتر مطالعه میکنند. سعی کنید هنگام مطالعه با استفاده از روشهای زیر نتیجهی بهتری کسب کنید.
کتاب درسی را به طور کامل و مفهومی مطالعه کنید. تمرکز هنگام مطالعه سبب میشود قسمتهایی را که مطالعه میکنید بهخوبی یاد بگیرید تا اگر وقت برای مرور نداشتید بتوانید آنها را بهراحتی به یاد بیاورید.
بعد از یک ساعت مطالعه، ۱۰ تا ۱۵ دقیقه به مغزتان استراحت دهید. البته منظور از یک ساعت شصت دقیقهی کامل است نه اینکه کارهای متفرقه را هم در این یک ساعت انجام دهید. فراموش نکنید که مغزتان برای کارایی بهتر نیاز به استراحت دارد.
غذای خوب و ورزش در دوران امتحانات بسیار اهمیت دارد. باتری بدن شما را فقط غذاهای سالم میتواند شارژ کند. پس سعی کنید شارژ بدنتان را کامل کنید تا هنگام درس خواندن پرانرژی باشید.
هدفتان از درس خواندن چیست؟ اگر میخواهید موفق باشید و نمرات خوبی کسب کنید باید هدفتان را از درس خواندن بدانید و با رغبت به سراغ کتاب بروید. برای خود هدفی قرار دهید که به امید برآورده شدن آن درسهایتان را با دقت بیشتری بخوانید.
هر کس روش درس خواندن خودش را دارد. روشی را کشف کنید که با استفاده از آن بتوانید درسها را بهتر بفهمید. به این ترتیب موفقیتتان را تضمین خواهید کرد.
تشریحی خواندن در ایام امتحانات
برخی از دانشآموزان گمان میکنند ایام امتحانات دیماه، به دلیل اینکه شامل امتحانات تشریحی است، باعث میشود تا فرصتی برای حل تست نداشته باشند. این تصور، یک تصور اشتباه است؛ زیرا اگرچه مطالعهی تستی، بیشتر روی نکات تکیه دارد و مطالعهی تشریحی، بیشتر روی کلیات، اما باید بدانید که برای تست زدن، دانستن همان کلیات هم لازم است. تشریحی خواندن از طریق کتابهای درسی، جزوهی معلم و… تأثیر شگرفی در بهبود یادگیری دانشآموزان دارد. در ایام امتحانات، خوب درس خواندن و تشریحی خواندن کتاب درسی، نتیجهی آزمونها را بهبود میبخشد؛ بهعلاوه، بارها دیده شده است که دانشآموزان در جلسهی آزمون، در پاسخ دادن به سؤالات ساده نیز دچار اشتباهات قابل توجهی میشوند. این موضوع نشان میدهد که آنها به کتاب درسی و مفاهیم پایهای آن، توجه کافی نکردهاند. یکی از راههای حل این مشکل، استفاده از فرصتهای مطالعه در ایام امتحانات است. اگر شما در روزهای امتحان و در مطالعهی هر درس بهخوبی در مطالب عمیق شوید، مطمئن باشید که بخش بزرگی از مشکلات شما در تستزنی در همان درسها نیز از بین خواهد رفت.
روش پیشنهادی مطالعه در ایام امتحانات
چند روز دیگر، امتحانات نیمسال اول آغاز میشود و باید برای این دوره تدارک لازم را ببینید. هدف این است که با یادگیری عمیق مباحث، در درسها پیشرفت کنید. برای این موضوع، امروز، با پدر و مادر و پشتیبان خود گفتوگو کنید و برنامهای مشخص برای این دوره طراحی کنید. ویژگی این دوره این است که معمولاً بیشتر درس میخوانید و روی کارتان متمرکزتر هستید. ابتدا منابع خود را مشخص کنید. امتحاناتی را که در طول نیمسال در کلاسهایتان برگزار شده است، درسبهدرس طبقهبندی کنید. حالا تصمیم بگیرید که هر درس را از کجا شروع کنید. از کارنامهی اشتباهات و سؤالات امتحانی کلاسی، اشتباهات خود را پیدا کنید و ابتدا روی آن مباحث، بر کتاب درسی و جزوه معلم متمرکز شوید. برای تسلط بیشتر، سؤالات آن مباحث را حل کنید. این کار را برای هر مبحث تکرار کنید.
آزمون آنلاین برترین سایت ارائه آزمون در ایران
بدون دیدگاه